Jeugdroeien

image010

 

Vanaf wanneer kun je roeien?

Van roeien wordt vaak gedacht dat je ermee begint als je gaat studeren. Onzin natuurlijk. Bij DDP kun je al terecht zodra je een beetje fatsoenlijk in een boot past. Meestal is dat tussen je tiende en twaalfde jaar. En je moet een zwemdiploma hebben. Dat is eigenlijk alles.

Wat houdt dat in, jeugdroeien?

Roeien doe je niet in een kano of een sloep, maar in een roeiboot met een rolbankje. Afhankelijk van het aantal actieve jeugdleden, dat verschilt van jaar tot jaar, wordt er individueel geroeid of in ploegjes. Je roeit onder andere in ‘skiffs’, in ‘dubbeltwee-tjes’ en in ‘vieren’. Aan elke jeugdroeier of roeiploeg is een coach gekoppeld. Die leert je roeien en houdt je verdere ontwikkeling goed in de gaten.
 Met je coach en eventuele ploeggenoten spreek je af waarop in de trainingen het accent ligt. Bijvoorbeeld op roeitechniek, op kracht of op uithoudingsvermogen. Je kunt trainen voor regionale wedstrijden of voor toertochten (zoals de Friese Elfstedentocht). En daarnaast is er alle ruimte om zo nu en dan lekker recreatief te roeien, te zwemmen of gewoon te chillen met elkaar.

image011
Voor informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.