Interview: Commissie Wedstrijdroeien organiseert ook Sylvesterroeien

Voor ons zitten twee leden van de Commissie Wedstrijdroeien, Huib Boekholt en Mariëlle Alders. We hebben in de mooie kantine van onze Roeivereniging afgesproken.
Wij als half gevorderde leden en net lid van de PR-commissie willen natuurlijk weten hoe zij bij de roeivereniging zijn gekomen.  
 


Mariëlle vertelt dat zij zo'n 9 jaar geleden, samen met een vriendin naar de opendag van DDP is geweest. Enthousiast thuiskomend werd ook Huib, die in zijn studententijd ook wel wilde roeien, maar het 'er gewoon niet van kwam' getriggerd waarna beiden zich bij DDP hebben aangemeld. 

Na instructie-lessen en met enige wisselingen vormt ze met 5 andere dames de bootgroep 'Dames leed'. Hun vaste roeimoment is op vrijdagmiddag met hun favoriete boot 'de Stormvogel' een gladde vier. Vrijdagmiddag is een rustig tijdstip, voldoende boten beschikbaar wanneer ze een andere willen kiezen. Inmiddels beheersen ze alle technieken en nemen ze deel aan wedstrijden.
 
 

Huib is trouw aan zijn instructie groepje gebleven, 5 mannelijke roeiers, samen de bootgroep 'The Big Five' gestart . Een groep vrienden die een wedstrijdteam vormen. 19 maart jl. Hebben ze met 'Veteranenploeg' intensief getraind en deelgenomen aan de 'Head of the River'. Een roeiwedstrijd van 8 kilometer roeien op de Amstel met een C8. Ze hebben de 15e plaats gehaald van de 28 boten in hun klasse.  
'The Big Five' komt naast het roeien met enige regelmaat op de club samen om reparaties uit te voeren en schoonmaakacties te houden. Ze hebben veel fysiek werk verzet tijdens de aanbouw van de Roeikas, teambuilding noemen ze dat! 


Gekoppeld aan de commissie Wedstrijdroeien is een interne activiteit, het Sylvesterroeien , jaren geleden ontstaan op de eerste zaterdag van januari. Een serieuze wedstrijd op de Maas met daarna een lekker etentje als afloop
 

Huib en Mariëlle organiseren dit festijn al een aantal jaar, een stuurman en een kapitein, maar zoals ze zelf aangeven, ze zijn al 25 jaar bij elkaar en kunnen ze heel goed samenwerken. 
Tegenwoordig wordt de wedstrijd op de plas uitgezet dit nadat in 2016 een schip de stuw bij Grave ramde met gevolg dat er onverwachts moest worden uitgeweken. Met het indelen van de 9 teams houden Huib en Mariëlle rekening hoever je gevorderd bent om een zo eerlijk mogelijke mix van teams te kunnen maken. Het parcours is 3 kilometer lang met verrassingselementen en een paar uitgezette boeien welk enkele fanatiekelingen in het verleden nog gemist hadden waardoor ze werden gediskwalificeerd. Het winnende team komt op de wisselbeker te staan. 

Sylvesterroeien is naast een interne wedstrijd ook een moment  om elkaar weer te ontmoeten. Daar maken de leden graag gebruik van , het is een druk bezocht evenement.
Het enige wat Huib en Mariëlle niet hoeven te regelen zijn de versnaperingen, daarvoor zorgt de Bar commissie.
 

Aan het eind van het interview gekomen hebben wij nog een laatste vraag voor Huib en Mariëlle over: Welke commissie willen jullie aandragen voor het volgend interview? voor het volgend interview raden Huib en Mariëlle 'Commissie Materiaal' aan!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Fons van Bommel en Kim Vanetie