Fred’s Angels schitteren op Eemhead

freds angels Eemhead 2019 na de wedstrijd met Koppelpoort bokaal

 

Zaterdag 28 september 2019: een dag om in de annalen van de DDP vast te leggen! Renate, Elly, Leonie en Ina hebben in Amersfoort de tegenstand overtuigend achter zich gelaten. Wat zeg ik? Verpletterd!!! In het hoofdnummer van de Eemhead, de dames dubbelvier met stuurman, roeiden zij trefzeker naar een eclatante overwinning: nummer twee kwam pas na 31 seconden achter hen.

Fred als coach en Karlijn als stuurvrouw en uw schrijver als enige fan langs de kant. Maar wie er niet bij was, heeft wat gemist. Het woei stevig en daar hadden de dames ervaring mee. 12 ploegen lieten zij ruim achter zich en de tijd die zij neerzetten (21 minuten en 10 seconden) was dicht bij een recordtijd op dit nummer op deze wedstrijd.

De dames hadden al eerder met elkaar in Amersfoort geroeid en daar een blik vandaan gehaald, maar dan in het feestnummer: de dubbel-acht. Maar de overwinning in de dubbel vier mét voelt wel even anders: het bekroonde een lange periode van stevig trainen op de Maas met veel aandacht op techniek. Vanaf de kant zag het er werkelijk goed geolied uit: voor het eerst zat Renate op slag, een goede greep van coach Fred. Ze wist ritme en techniek tijdens de hele race goed vast te houden. En Ina is weer terug van weggeweest. Zij is van DDP de roeier met de meeste overwinningen, maar heeft een aantal jaren niet in wedstrijden kunnen uitkomen. Voorheen had zij met Renate wél gedubbeld en ook dat liep, ondanks het verschil in lengte gesmeerd. De roei-instelling van beide dames is dan ook voorbeeldig: ze hebben er echt wat voor over en trainen al jaren hard en serieus en werken voortdurend aan de verbetering van de techniek. Daarbij beiden begeleid door Fred. Voeg daarbij dan nog eens Leonie en Elly die ook weten wat afzien is en hebben laten zien dat zij in de skiff zich nergens voor hoeven schamen, en je hebt een “winning team”. Met veel taart is vervolgens Karlijn omgekocht om dit gouden viertal te sturen en dat deed ze met verve: want net als de Head of the River in Amsterdam is ook deze Head een stuurman race met nogal wat bochten- en inhaalwerk. Knap gedaan meiden! En proficiat met de “fraaie” wisselbokaal die nu voor het eerst niet bij de Amersfoortse roeivereniging Hemus de prijzenkast siert…

Op de foto’s de ploeg vóór, tijdens en na de race….

Wim Cousijn

freds Angels Eemhead 2029 vóór de race

freds angels eemhead 2019 in actie