Toertochten en verenigingstochten 2019

Algemene info toertochten                                       

In het hele land organiseren roeiverenigingen toertochten. Wij, de toercommissie van DDP kiezen er een aantal verdeeld over het jaar uit, waar we als vereniging aan deelnemen. Meld je zo vroeg mogelijk aan!   via   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We proberen zoveel mogelijk met huurboten te roeien, daarom is het belangrijk dat je je zo vroeg mogelijk opgeeft, bij de tochten staan de inschrijfkosten als die bekend zijn.

Wil je meer informatie, je kunt altijd info vragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor beginnende roeiers, twijfel je of je al mee kunt? C vraag het je instructeur.

inschrijven:  Na  je inschrijving, krijg je een bevestiging. We carpoolen en delen de benzinekosten met elkaar.

Voor andere (toer)tochten (zie www.toertochten-marathon-roeien.nl kun je ook zelf een ploegje bij elkaar zoeken, inschrijven en het ons laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verenigingstochten

Twee keer per jaar wordt er een vereningingstocht georganiseerd. De eerste in de lente/zomer, en de tweede in september. De verenigingstochten zijn alleen voor DDP-leden en vrienden van DDP.

Dit jaar is de eerste verenigingstocht zaterdag 11 mei op de Loosdrechtse Plassen! Van de tweede verenigingstocht staat de datum nog niet vast. Aanmelden ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op een mooi toerseizoen!

Elles Beekhuizen en Kris van der Bijl

 

 

Zondag 7 april Viking Gastentocht Utrecht 25 km

Roeiend vanaf Viking ontdek je het hart van Nederland: natuur, cultuur en historie wisselen elkaar af. Over de rivier de Kromme Rijn roei je langs landgoederen en kastelen naar theehuis Rhijnauwen. Dan terug door Utrecht via de Singel en de Oudegracht langs de werven en de werfkelders. We kunnen nog even aanleggen bij Stadskasteel Oud Daen om wat te drinken.

Kosten: 15,- incl.huur boot, koffie/thee en maaltijd na de tocht

 

Zaterdag 11 mei Verenigingstocht over de Loosdrechtse plassen

Tocht alleen voor DDP-leden en vrienden van DDP. In de middag roeien over de mooie Loosdrechtse Plassen en s avonds gezellig met elkaar eten. Meer info volgt.

 

Zondag 19 mei Haventocht Rotterdam 25 km

Wat zo bijzonder is aan de haventocht, dat er slechts n keer per jaar op zondag bij uitzondering geroeid mag worden in de Rotterdamse havens. Normaliter is dat verboden. In elke boot zit een gediplomeerd Nautilus stuurman, die bovendien als gids optreedt. De begeleiding van het roeiboten konvooi wordt verzorgd door de schepen van het Rotterdamse Havenbedrijf. Omdat in Rotterdam de invloed van eb en vloed zeer goed merkbaar is, wordt al een jaar van tevoren via Rijkswaterstaat uitgezocht wanneer het tij het gunstigste is. Dat houdt in: op de heenweg met de ebstroom richting zee en op de terugweg de volle vloed achter je. Tijdens de lunchpauze in Schiedam kentert het tij dus. Er kunnen per vereniging 3 ervaren roeiers mee, en je mag maar eens in je leven deelnemen! Dit jaar al vol, maar je kunt je al opgeven voor komende jaren.

Kosten: 25,- pp = inclusief diner en souvenir.

 

Zaterdag 15 juni Kastelen- puzzeltocht Nieuwegein 32 km

in een C4 De tocht wordt geroeid vanaf Nieuwegein naar Montfoort en terug, over het Merwedekanaal, De Doorslag en Hollandsche IJssel. Onderweg los je de puzzels op, s avonds onder het diner worden de oplossingen onthult.

Kosten: 23,50 voor tocht, huur boot en diner na afloop,  incl. 2 drankjes.

 

Zondag 7 juli Sliedrechtse Biesboschtocht Dordrecht 28 km

Over het Wantij en door het prachtige natuurgebied van de Sliedrechtse Biesbosch. een langgerekt zoetwatergetijdengebied met een waar doolhof aan rivieren, kreken en eilanden, dat ingeklemd ligt tussen de Beneden Merwede en de Nieuwe Merwede.

Start 10.30u, aankomst 17.00u. Kosten 20,-pp incl boothuur, koffie bij ontvangst en na afloop buffet met soep en salade

 

Vrijdag 12 of zaterdag 13 juli Roeien met Rieu Maastricht 22 en 36 km

Zodra er meer info bekend is, krijgen degene die ingeschreven hebben bericht.

 

Donderdag 15 augustus Landelijke Roeidag Midweekroeien

Aanmelden/overleg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zondag 1 september Drakenbootrace Spiegelwaal Nijmegen

Minimaal 16 roeiers en 1 trommelaar. Je vaart met je team 3x in de voorrondes, over een afstand van circa 250 meter. De beste teams gaan door naar de halve finales en vervolgens finales. De voorste 2 peddelaars bepalen het ritme en tempo. De trommelaar slaat op het tempo van de voorste 2 peddelaars op de trom, zodat de rest van de peddelaars dit ritme kunnen volgen. Vooral het gelijktijdig insteken van de peddels is, naast kracht, bepalend voor de snelheid. Dat maakt het drakenbootvaren een echte teamsport, samenwerking is essentieel!

Kosten, nog niet bekend

 

Zondag 15 september Cryptotocht Amsterdam 20 km

Roeien over de Amsterdamse grachten en ondertussen de cryptopuzzels oplossen. Het puzzelen, het plezier in de cryptische omschrijvingen oplossen is op deze tocht belangrijker dan het roeien.

Kosten: 11,- tocht, 10,- boot huur en 13,- diner met oplossing cryptos.

 

Zaterdag    september DDP-verenigingsdag met verenigingstocht

Nadere info volgt

 

December/ januari Lightfestival Amsterdam

Voor ervaren roeiers, zelf opgeven bij roeicentrum Berlagebrug De toercommissie organiseert deze bijzondere tocht niet maar wil deze wel graag onder de aandacht brengen. Tijdens het Amsterdam Light festival kan er namelijk ook geroeid worden (ervaren roeiers) langs de verlichte kunstwerken. Deze kunstwerken geven een unieke glans aan het toch al mooi verlichte Amsterdam tijdens de donkere decembermaand. Vanuit Roeicentrum Berlagebrug vaar je met een ervaren instructeur in de boot. De instructeur is meteen de gids voor de toertocht langs de Water Colors vaarroute. Kosten 35,pp- Inschrijven: vanaf 1 september via de website van roeicentrum Berlagebrug www.roeicentrumberlagebrug.nl toertochten.