Cuijkse jeugdroeiers helpen Groningse roeiers uit de brand

jeugd actie

Op zaterdag 2 februari roeiden jeugd en junioren van roeivereniging De Drie Provinciën in Cuijk een bedrag van € 558,50 bij elkaar. Dat deden zij om roeivereniging Neptunus in Delfzijl letterlijk uit de brand te helpen. In de nacht van 7 op 8 december ging de roeiloods van de Groningse vereniging, en alle daarin opgeslagen boten, roeimaterialen en vele mooie herinneringen, in vlammen op. Door de brand, die waarschijnlijk moedwillig is aangestoken, is de vereniging alles kwijt.

Een delegatie van de Cuijkse jeugdroeiers nam het initiatief voor een sponsoractie, waarbij binnen twintig minuten zo vaak mogelijk een afstand van 500 meter moest worden overbrugd in een gestuurde vier (vier roeiers en een stuurman/-vrouw). Vooraf werden ouders, opa’s en oma’s en buren gevraagd om elke afgelegde etappe met een bedrag te sponsoren.

De onophoudelijk gutsende regen weerhield de jeugdroeiers er niet van om hun voornemen gestand te doen. Aangemoedigd door ouders, broertjes en zusjes en door leden van de eigen vereniging, roeiden zij onvermoeibaar de euro’s bij elkaar.

Nathalie Folkers, voorzitter van de getroffen roeivereniging, zegt blij te zijn met de bijdrage uit Cuijk. “Wat een prachtig bericht. Hartverwarmend!”. De Groningse vereniging is inmiddels een crowdfunding gestart om de roeiloods te herbouwen en de vloot te vernieuwen (NL72 ABNA 0470298332 t.n.v. roeivereniging Neptunus).