Row4joy's eerste competitiewedstrijd

De eerste competitiewedstrijd van row4joy vond dit jubileumjaar plaats bij de Roeivereniging van Breda waar wij ons hadden ingeschreven voor de "Markcompetitiewedstrijd".

Ondank de eerste sneeuw die al een paar dagen eerder was gevallen, zag het bestuur aldaar geen aanleiding om de Markcompetitie op 14 januari j.l. niet door te laten gaan. "Er ligt die dag geen ijs, de temperatuur is op of net boven het vriespunt en de windkracht is 4 Bft. uit Noord westelijke richting. Kortom: "it giet oan!" Het zou sowieso een frisse editie worden. Met de "Hellegat" (c4x+) van de vereniging zijn wij rustig de Mark opgeroeid naar het startpunt net voor de spoorbrug. Lekker warm geroeid en na een wissel van stuurman en slag, ruim achter de spoorbrug via een vliegende start nėt na de spoorbrug, begonnen aan onze eerste wedstrijd / competitie van 4,8 km. We wisten niet waar we op uit zouden komen, maar bovenaan stond dat wij als team de slag bleven volgen in zijn ritme. Oook juist met het oprijden, want dit moet bij ons veel beter, wetende dat de techniek belangrijker was dan de kracht. Over het hele traject hebben wij uitermate constant geroeid met een verschil van maximaal 5 seconden per kilometer.

In de laatste kilometer nog een nek aan nek race met een gladde 2x (dames) en uiteindelijk voldaan gefinished onder luid getoeter vanaf het balkon bij het clubgebouw RV Breda. Een gemiddelde van 5.07 - 5.012 min/km. vonden wij als team niet slecht met een zware stuurman van 87 kilo. Erg netjes constant geroeid en hadden wij niet harden moeten of kunnen roeien in de laatste kilometer? Ik zou het ècht niet weten...we hebben nog geen wedstrijdcoach die dit ons kan vertellen en te weinig wedstrijdervaring om hier een oordeel over te kunnen geven. Al met al hebben we een prachtige ervaring met een volwaardige afsluiting in de bar bij het clubgebouw. Want wat bleek al snel aldaar? Wij hebben zowaar het baanrecord verbroken in onze categorie die beloond werd  met een taart. UIteraard is deze ter plekke in een hoog tempo soldaat gemaakt om hierna snel het glas te heffen bij de nieuwjaarsborrel.  Op naar de volgende wedstrijd in twente medio februari! Jongens het was een prima roeidag met en goeie teamspirit! Grtn. row4joy. 

Markcomp Breda 2016

Vaarverbod opgeheven1 Vaarverbod opgeheven1
richting Cuijk richting Grave

Kalender

10 december Koning Wintertoertocht in Amsterdam 

 

Inloggen (leden)