NIEUWSBRIEF NIEUWBOUW DDP augustus 2017

 

De nieuwbouw gaat door, wordt energieneutraal en 25.000 euro duurder.

Beste DDP-leden.

Afgelopen algehele ledenvergadering mei 2017 is besloten om de nieuwbouw definitief door te zetten. De verwachting was dat al in juli gestart zou kunnen worden met de bouwwerkzaamheden. Zoals jullie gemerkt hebben is er tot op heden nog niets gebeurd.

Dit heeft drie redenen:

 • De bank stelt als voorwaarde dat de hypotheek lening afgelost wordt in 15 jaar (wij gingen uit van 25 jaar), dit geeft een lastenverzwaring.
 • De gemeente stelt in de bouwvergunning als voorwaarde dat we extra elektriciteit beschikbaar hebben om de door zonnestraling opgewekte warmte te neutraliseren. De hiervoor benodigde energie zou opgewekt kunnen worden met zonnepanelen. Het prijskaartje van deze extra constructie is 15 tot 20 duizend euro.
 • Door deze kostenstijgingen blijft er de eerste twee jaren slechts 25.000 euro over als financiële reserve voor onvoorziene gebeurtenissen aan verbouwing, gebouw, boten en vereniging. Dit is 25.000 euro minder dan verantwoord geacht werd en wordt.

Op 8 augustus heeft het bestuur van DDP samen met het bestuur van Stichting Slagklaar hierover vergaderd en de volgende besluiten genomen:

 • De bouw gaat door, zo snel mogelijk wordt de opdracht aan de aannemers verstrekt. (Hoe langer we wachten met bouwen, hoe meer de prijzen stijgen).
 • Roeivereniging DDP wordt energieneutraal: De energie-eis van de gemeente (zie onder 2 hierboven) nemen we aan als uitdaging om de fossiele brandstof de deur uit te doen: We gaan minimaal net zoveel energie opwekken als dat we gaan gebruiken. Dit gaat gebeuren door zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp.
 • We gaan onze financiële reserves ophogen met 25.000 euro op de volgende drie manieren:
 1. Voorstel aan de algemene ledenvergadering tot invoering van een tijdelijke nieuwbouw-toeslag op de ledencontributie van 20 euro voor volwassen leden en 10 euro voor jeugdleden met ingang van 2018 voor een periode van maximaal vier jaar.
 2. De fiscaal aftrekbare periodieke schenkingsregeling (vijf jaren jaarlijks een vast bedrag schenken aan DDP, vastgelegd in een contract met de penningmeester) opnieuw onder de aandacht brengen van onze leden.
 3. Zonnepanelen ‘verkopen’: Voor 333 euro wordt jouw naam verbonden aan een van de (ongeveer) 30 zonnepanelen.

We hopen (en vertrouwen er op) dat het goede doel van energie-neutraal bouwen 25.000 euro gaat opleveren.

OPROEP AAN IEDEREEN: STEUN EEN ENERGIE-NEUTRAAL DDP !

 1. DOE EEN (FISCAAL AFTREKBARE) PERIODIEKE SCHENKING (mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 2. En/of KOOP EEN ZONNEPANEEL VOOR 333 EURO. (doe een overmaking naar NL48 INGB 0008 3576 46 (rv-DDP) onder vermelding van ‘zonnepaneel’ en de naam van de weldoener).

Met vriendelijke groet,                  

Dik Metz, voorzitter DDP