Blik voor Damesleed, AA-Race Alkmaar 23-04-2017

Als om 05.00 uur het wekkertje gaat vraag je je wel af waarom we ons ook alweer ingeschreven hebben voor een wedstrijd in Alkmaar, of all places.. Maar goed, we hebben ons tot doel gesteld om dit jaar een aantal wedstrijden te gaan roeien. De AA-race kwam voorbij omdat het Karina leuk leek om in haar geboortestreek te roeien. Helaas moest Karina zelf verstek laten gaan omdat de wedstrijd in het eerste weekend van de meivakantie viel.

Om toch vooral goed voorbereid aan deze allereerste wedstrijd te beginnen hebben we ons de afgelopen weken suf getraind. Dit onder de bezielende leiding van Aron die altijd voor ons klaar staat.  Monique werd gevraagd om te sturen en ons, met haar nimmer aflatende enthousiasme, naar de finish te coachen.

Om half 7 vertrok Damesleed vanaf de parkeerplaats in Malden. Van de, door Marieke meegenomen, dampende koffie werd dankbaar gebruik gemaakt. Met maar 4 graden op de thermometer kwamen we in Alkmaar aan. We waren ingedeeld in de eerste heat met nog twee andere teams. Om 10 uur vertrokken we met de gehuurde boot, de Zwaan, om op te roeien naar het startpunt. Inmiddels was het zonnetje verdreven door wolken waaruit soms pittige buien vielen. Helemaal doorweekt en verkleumd starten we, als laatste van onze categorie, aan de 4 kilometer lange race. Het lukte ons al snel om het thuisteam van ARZV in te halen en op jacht te gaan naar het team van Pampus. Omdat we dit team niet ingehaald hebben was het tot de prijsuitreiking onduidelijk of we een betere tijd neergezet hadden. De uitslag dat we blik hadden werd met luid gejuich van onszelf begeleid. Ondanks alle ontberingen een erg leuke dag en een super resultaat op onze eerste wedstrijd. 

 

IMG 20170425 Damesleed AA blik damesleed